kollagrafia "satumetsä" chine collé -lisäyksin

11.-13.11.2011
"Monipuolinen, värikäs, innostava grafiikankurssi, joka sopii yhtä hyvin ensimmäiseksi kurkistukseksi taidegrafiikkaan tai syventäväksi kurssiksi pidempään grafiikkaa tehneille!  Kurssiviikonloppu, jonne tarvitset mukaan vain työvaatteet ja hilpeää ja ennakkoluulotonta kokeilumieltä! Kurssi painottuu chine collé -tekniikkaan. Sen lisäksi kurssilla tutustutaan monotypia- ja kuivaneulatekniikoihin."

Näin  Espoon kuvataiteilijat markkinoivat kurssia. Hanna opettaja esitteli kurssin alkajaisiksi viikonlopun työmetodit eli monotypian, kuivaneulan ja yksinkertaisen tavan tehdä chine collé -vedoksia.  Ideana oli käyttää perunajauholiisteriillä siveltyjä koristepapereita kollaasin tapaan.  Ne muotoiltiin saksilla ja aseteltiin offset-pellille liimapuoli ylöspäin.  Päällimmäiseksi tuli vedostuspaperi.  Koko komeus vedettiin prässin läpi ja vot - ainutkertainen taideteos oli valmis.  Lauantaina ja sunnuntaina harjoittelimme telausta ja väripinnan muokkausta siveltimellä ja lamppuöljyllä.  Tekeminen oli hauskaa ja siinä voi totetuttaa kekseliäisyyttä mielin määrin.

MInä hyödynsin viikonlopun vedostamalla vanhoja laattoja ja lisäämällä niihin chine collé materiaalia.  Sunnuntaina kurssin päätteeksi katselimme kaikkien työt ja yllätyimme itsekin, miten paljon ehdimme tehdä ja miten hauskoja lopputuloksia saimmekaan aikaan.  
Lena, innokas ja ahkera kokeilija


herkistelyvedos, pinnalla ohutta kuitupaperia