nämä kissanpojat pääsivät "Siveltimien satoa " näyttelyyn Emil Cedercreutzin museoon

to 28.7.2011
ensimmäinen maalauspäivä
opettajana Marja Mali

Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen maalauskurssi Harjavallassa käynnistyi yhdeksännen kerran.  Minä olin aivan noviisi eli ensimmäistä kertaa mukana. Tuttuja taiteilijasiskoja oli paikalla runsaasti, joka aina on mukavaa.  Aloitimme havainnointitehtävillä, joita laajennettiin käsitteelliseen suuntaan.  MInun oli aivan pakko maalata tuore vauvaelämykseni.


pikku-putkula


perhekuva

Jussilla ja minulla oli ilo majoittua ystäviemme Liin ja Kaizun kesäpaikalle Huittisiin Kokemäen joen rannalle.  Sieltä oli puolen tunnin ajomatka Harjavaltaan.  Kiltti-Jussi kyyditsi minut aamuisin kurssille ja kävi noutamassa iltasella.  Liin Maija-sisko tarjosi meille gourmet aamiaiset ja illalliset.  Saimme tuoreherkkuja hänen rehevältä kasvimaaltaan.  Erityisen vaikutuksen tekivät syötävät kukat, krassit ja kehäkukat, jotka koristivat salaattivateja.  Sanoinkin, että muutamme pysyvästi tänne. 


maatilamajoitusta parhaimmillaan - tässä isäntäväkemme

Iltaohjelmissamme oli pöydän antimien lisäksi urheilua lentopallon muodossa, saunomista ja uintia lämpimässä joessa sekä yön tunteina raikuvaa yhteislaulua.

 
lentopallo lentää

pe 29.7.2011
toinen maalauspäivä
opettaja Kristiina Turtonen

Tämä "Sivellin 2" kurssi on tarkoitettu veteraaneille.  Meitä hemmoteltiin uudella opettajalla joka päivä.  Kristiina otti välittömästi tilanteen haltuun ja ilahdutti meitä kaikkien akvarellistien lempiteemalla - kukilla.  Päivä oli aurinkoinen ja hänen tyylinsä monelle aivan uutta, sillä maalasimme yllättäen kuivalle pohjalle.  Harjoittelimme ensin mielikuvakukilla ja etenimme ruokatunnin jälkeen omavalintaisiin live-kukkiin.


ruusunnuppuja
 
hortensia

 
pietaryrtti

Maalauspäivän kruunasi suosikkitaiteilijani Riitta Kukkasniemen näyttelyn avajaiset Harjavallan kirjastossa. 

 

la 30.7.2011
kolmas maalauspäivä
opettaja Maire Ruotsalainen

Maire palautti meidät koulunpenkille, sillä aloitimme maalauspäivän värien sekoitteluharjoituksilla.  Vaikka ne ovat tylsiä, ne ovat erinomaisen opettavia.  Saimme aikaiseksi kauniita harmaita, violetteja ja vihreitä.  Käytimme niitä hyväksi uusissa kukkamaalauksissa.

 
ruusunmarjatutkielma

su 31.7.2011
neljäs maalauspäivä
opettaja Maire Ruotsalainen jatkoi

Viimeisenä maalauspäivänämme Maire rakensi meille kauniita valovoimaisia asetelmia värikkäistä kukista ja nuorista punasipuleista.  Tarkoitus oli tehdä kolmen kuvan sarja, mutta aikaa oli vain aamupäivä.  Minä ehdin tehdä kaksi kuvaa, mutta lohduttauduin ajatuksella, että useimmat tekivät vain yhden. 


pinkinpunaisia kukkia


punasipuleita

Katsastimme opistotalon sisäpihalla kahden päivän aikana syntyneistä maalauksista parhaat.  Kurssin mielenkiintoisinta antia oli nähdä tyylien kirjo.


Emil Cedercreutzin museo

Iltapäivällä siirryimme Emil Cedercreutzin museolle, jossa saimme todistukset ja osallistuimme ikioman näyttelymme Siveltimien satoa avajaisiin. 


kuvassa museon johtaja Henry Flinkman, Maire Ruotsalainen, Tarja Kleemola, Marja Mali ja Maikki Haapala

Näyttelyä oli rakennettu koko kurssimme ajan ja lopputulos oli oikein näyttävä.  Niin olivat avajaisetkin, sillä väkeä oli salin täydeltä ja tarjoilu viineineen ja buffet-pöytineen ylellinen.  Luulenpa, että osallistun kurssille ensi vuonnakin.
Lena, innokas ja ahkera kurssilainen